Ana Maria Arnăutu
Ana Maria Arnăutu, a urmat prin vocaţie şi frumuseţe sufletească, destinul mamei şi al cântecului românesc.
Părinţii i-au îndrumat paşii spre Palatul Naţional al Copiilor, unde activează de la vârsta de patru ani, la formaţia "Meloritm", iar mai târziu, în grupul vocal "Româncuţa".
De-a lungul vremii a obţinut premii la festivaluri internaţionale şi a fost invitată în numeroase emisiuni radio şi TV. În 1996 obţine premiul pentru cea mai bună prezenţă scenică, la Festivalul Internaţional "Littles Singers", de la Fiqueira da Fox, Portugalia, iar în 1997, Premiul I la Festivalul Internaţional de Foclor de la Xania, Grecia şi Premiul Special la Festivalul Ţărilor Balcanice, din Serbia.
Tot aici, un an mai târziu obţine Premiul II la Festivalul de Folclor de la Nisa.
La acestea se adaugă premii obţinute la festivaluri şi concursuri din ţara cum ar fi:
Festivalul Naţional de Cântece pentru Copii, Festivalul de Muzică Religioasă "A ta este Împărăţia şi Puterea".
În octombrie 2000 este invitată să cânte la Expoziţia Universală de la Hanovra, în cadrul manifestării "România - o rapsodie europeană" iar, în decembrie 2001 a făcut un turneu în SUA la New York, Detroid, Cleaveland, San Francisco şi New Jersey.
În vara anului 2001 a fost în turneu în mai multe ţări europene: Portugalia, Spania, Franţa, Italia.
În anul 2002 a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Burgas, Bulgaria.
În anul 2005 a participat împreună cu artişti consacraţi în turneul din Austria.
În perioada 2001 - 2002 a prezentat emisiunea "Etno Junior" (Etno TV), pentru ca în vara anului 2005 să prezinte emisiunea "La poarta succesului" (Favorit TV).
Deşi abordează pe unul din primele sale albume, "Văleleu", piese din mai multe zone ale ţării, pe urmatoarele, dar mai ales pe albumul "Nu te pune cu olteanca", ne demonstrează că, a ales, definitiv, să reprezinte zona Olteniei, nu Banatul ca mama ei.
Cantecele sunt în general creaţii proprii cât şi piese preluate din repertoriul cântăreţilor de odinioară.
Despre Ana Maria, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Oprea spunea:
"De-a lungul timpului s-a vorbit foarte mult despre copii minune, manifestându-se în diverse domenii culturale şi artistice. Ana Maria Arnăutu întruneşte pe deplin darurile cu care Dumnezeu îi înzestrează pe copii aleşi. Ca de fetiţă, constituie un plus de delicateţe şi de gingăşie, calităţi care îi permit o interpretare deosebit de atrăgătoare, plină de sensibilitate şi voiciune. Repertoriul este de-a dreptul impresionant, prin amploare, valoare documentară, varietate zonală şi stilistică. Iată cum un copil, ne atrage atenţia asupra dimensiunii fără egal a inventivităţii poetico-muzicale româneşti şi puterii de pătrundere într-un patrimoniu, pe care unii, din păcate nu-l mai pot înţelege. Aptitudinile speciale, acurateţea intonaţiei, pregnanţa ritmică, dicţia impecabilă şi chiar mai mult, muzicalitatea exprimării, slujesc o izbândă artistică de referinţă".
Activitate discografică
- 1997 - Albumul de colinde „Noapte de Crăciun”
- 1998 – Albumul de folclor „Văleleu”
- 2002 – Albumul „Anico de peste vale”
- 2005 – Albumul „Nu te pune cu olteanca”
- 2000 – Albumul „ Tradiţiile Românilor” – Colinde
- 2007 – Albumul „Pentru mama mea cea dragă”