Artistul
M-am născut pe 2 iulie 1962, în Reșița, într-o familie de meșteri populari. De la bunica mea, Ana Meda, am moștenit tot ce ține de arta populară.
Am urmat Școala Generală de Muzică din localitate și am studiat pe rând vioara, violoncelul și pianul. Paralel cu studiile liceale, am urmat cursurile Școlii Populare de Artă, Secția Canto.
Prima mea apariție scenică, a fost la vârsta de patru ani, în 1966, cu prilejul unui "Dialog" pe aceeași scenă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița.
În perioada liceului am colaborat ca solistă vocală cu diverse ansambluri de amatori: "Doina Bârzavei", "Balada" și "Caransebeșana". La vârsta de 16 ani, am realizat primele înregistrări la Radio Timișoara, acompaniată de orchestra Ansamblului Profesionist "Banatul" - dirijor Gelu Stan, înregistrări care mai târziu au fost preluate de Electrecord și s-au concretizat în discul de debut.
În 1980, la vârsta de 18 ani, în urma unui concurs am devenit solist vocal profesionist al Orchestrei "Doina Banatului" din Caransebeș (fosta "Lazăr Cernescu"), condusă de Laci Perescu. Pentru mine, ca și interpret, perioada petrecută la "Doina Banatului" a reprezentat începutul carierei artistice. Ansamblul "Doina Banatului" a fost o adevarată școală unde s-au format toți marii interpreți bănățeni (Achim Nica, Ana Pacatiuș, Iosif Ciocloda, Luca Novac, Mariana Drăghicescu etc.) și a fost unul dintre primele ansambluri folclorice din țară, care organiza turnee cu artiști precum Maria Tănase, Ioana Radu, Lucreția Ciobanu, Ion Luican și alți titani ai folclorului românesc.
În același an, 1980, am dedutat și pe micul ecran, în cadrul emisiunii "Viața Satului", realizată de Gheorghe Verman, unde rubrica muzicală era semnată de Gheorghe Palcu. Din 1981, urmează perioada bucureșteană, care-mi oferă șansa de a colabora cu ansambluri folclorice de renume, precum: Ansamblul "Rapsodia Română", "Ciocârlia", "Banatul", "Doina", "Cununa Carpaților", "Doina Bucureștiului", "Călușul", "Rapsozii Zarandului", "Danubius", etc.
Am colaborat cu dirijori de renume precum Ionel Budișteanu, George Vancu, Traian Târcolea, Paraschiv Oprea, Marius Olmazu, Radu Simion și Marin Alexandru.